Tankebubblor

Tankebubblor- titthål till platserna ovanför och nedanför

Installerat oktober 2020
Projektledare: Kristin Rapp
Uppdragsgivare: Region Örebro Län

Gestaltning bestående av 18 cirkulära verk för fem väggar i väntrum på H-huset, Universitetssjukhuset i Örebro. Objekten innehåller ett samspel mellan måleri, textila element och längst fram i sytråd virkade element. Dessa placeras i olika lager mellan akrylglasskivor för en djupverkan i bilderna. Verken har storlekar mellan 37 cm till 91 cm i diameter.

Tankebubblor- titthål till platser ovanför och nedanför är uppbyggd kring teman där det gemensamma är en motivvärld hämtad från naturen. Titeln tankebubblor vill väcka fantasin med sina föreställningsvärldar som ändå innehar igenkänningsfaktorer. Genom titthålet ses motiv från de fantasiväckande platserna ovanför och nedanför.

Dessa bildar teman där ovanför härleder till universums bildvärld med rymd, djup och planeters inbördes relationer. Associationer görs till långsam rörelse och till gasmoln och vintergator. Mörker möter ljus, kropp möter svarta hål. Färgskalan rör sig mellan blåsvart, olika blåa toner, lila, ljusgrå och beigerosa toner.

I nedanför är skogens mossor och lavar inspirationen. På klipporna växande mönsters färger och former. Rörelsen inom detta tema är utbredning och skiktverkan och existensen under ytan med i havet levande organismer och växter.